Patrick lodiers zoekt humor op rare plekken

'Adventure travelers': zo heten de mensen die een voorkeur hebben voor gevaarlijke bestemmingen. Een groep oudere Engelsen deed in maart dit jaar als eerste toeristen sinds 2003 Irak aan. Af en toe was in de verte nog een explosie te horen, maar de toeristen (op sokken en sandalen) leken toch zeer in hun nopjes.

Ook Patrick Lodiers is gek op bestemmingen waar de meeste mensen nog niet dood gevonden willen worden. Eerder verkeerde hij al een tijdje bij de Nederlandse troepen in Uruzgan en nu reist hij naar achtereenvolgens Sierra Leone, Albanië, Libanon en Haïti, waar hij de vraag stelt: 'Valt er hier nog wat te lachen?' Gelukkig is het antwoord in de meeste gevallen bevestigend.

Humoristische programma's
Sierra Leone mag dan het armste land ter wereld zijn, op televisie worden humoristische programma's uitgezonden. Patrick gaat op de set van de populairste show kijken. Verder bezoekt hij een voetbalwedstrijd voor eenbenigen en kijkt hij of voormalige kindsoldaten hun gevoel voor humor hebben weten te behouden.

Doel
Het doel van het programma is om conflictgebieden in een ander
perspectief te plaatsen. Ook Sierra Leone is trouwens open voor toeristen, maar wel op eigen risico. De burgeroorlog is namelijk nog steeds gaande.

Reageren