Patrick Swayze overleden (57)

Acteur Patrick Swayze is maandag in de nabijheid van familieleden overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Dat maakte zijn woordvoerder dinsdag bekend. Hij was 57 jaar.

De acteur, die in de jaren '80 dankzij de miniserie North & South en uiteindelijk door films als Dirty Dancing en Ghost uitgroeide tot een tieneridool, was al geruime tijd ernstig ziek. Toch heeft hij de laatste maanden nog wat acteerklussen gedaan. Zo was hij te zien in de FBI-serie The beast.

Autobiografie
Daarnaast was Patrick samen met zijn vrouw Lisa Niemi bezig met het schrijven van een autobiografie. Hoe ver ze daarmee waren en of dit boek ooit wordt uitgebracht, is nog niet bekend.

Alvleesklierkanker
Twee jaar geleden werd duidelijk dat de acteur aan alvleesklierkanker leed. Omdat het een zeldzame vorm van kanker is, die vaak pas in een (te) laat stadium wordt ontdekt, is de kans op volledig herstel erg klein. Slechts vijf procent van de patiƫnten is vijf jaar na het stellen van de diagnose nog in leven.

Wachten op genezing
Patrick heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij aan de ziekte leed en ging vrij nuchter om met zijn grimmige diagnose. "Ik denk dat vijf jaar te optimistisch is", zei hij over zijn levensverwachting in een interview. "Als ik naar de statistieken kijk, denk ik eerder aan een jaar of twee. Maar ik ben van plan te blijven leven tot genezing mogelijk is, dus ik kan er maar beter flink tegenaan gaan."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/109203/408f5215ce872142ff7074dd4f0b9685/square

Reageren