Patrick was de Mol

Opvallend veel kijkers dachten dat Art Rooijakkers de Mol was, maar de échte Mol in het elfde seizoen van Wie is de Mol? was toch echt zijn maatje Patrick Stoof. De acteur maakte zijn Mol-status donderdagavond (op St. Patrick's Day!) eindelijk bekend.

Patrick kreeg aan het begin van de reeks de opdracht mee om de opdrachten zoveel mogelijk te verprutsen, zonder al te duidelijk de verdenking op hemzelf te leggen. Dat lukte de 43-jarige acteur heel aardig, aangezien andere deelnemers als Art Rooijakkers (de uiteindelijke winnaar) en Anna Drijver nooit op hem zaten. De enige die Patrick vanaf het begin af aan niet vertrouwde, was Soundos el Ahmadi.

Sociale Mol

Toch had Patrick steeds meer problemen met zijn positie als Mol. "Vanaf aflevering zes vond ik mijn rol in het spel steeds moeilijker worden", vertelt hij in de aflevering van donderdagavond waarin werd teruggeblikt op dit seizoen.

"Van het begin af aan had ik besloten me heel sociaal op te stellen. Toen de anderen steeds meer op mijn hand kwamen, werd ik letterlijk buiten spel gezet. Omdat ik vrienden kreeg, zeg maar."

Opvallend mollen

Patricks grootste maatje in het spel: Art Rooijakkers, volgens veel kijkers de Mol van dit jaar. De AVRO-presentator, die de geschiedenis ingaat als winnaar van het elfde seizoen, bekende donderdag echter dat hij op een gegeven moment de draad kwijt was en bewust opvallend is gaan Mollen, zodat hij de andere deelnemers in verwarring kon brengen.

Prijzengeld

Arts gemol heeft de groep het nodige prijzengeld gekost, maar dat zal Art waarschijnlijk weinig kunnen boeien. Hij was diegene die de 19.540 euro in de pot mee naar huis mocht nemen.

Reageren