Patty Brard drukker dan ooit

De carrière van Patty Brard zit weer behoorlijk in de lift. En dat allemaal door haar befaamde duik in Sterren Springen.

Sindsdien staan de programmamakers voor Patty de rij, die de diva allemaal in hun programma willen hebben. Bijvoorbeeld in het nieuwe Sterren Springen Schans van SBS 6. Toch heeft de diva even geen zin meer in al die rompslomp: “Ik wil nu geen kandidaat meer zijn”, vertelt Brard in dagblad Spits. “Eén keer van die duikplank afspringen is leuk, maar je moet niet je nek breken voor niks. Het is net als vijf jaar geleden toen een spagaat in Sterren Dansen Op Het IJs me veel werk opleverde. Het kan raar lopen in het leven.”

Wie is de Reisleider

Vanavond is de duikkampioene te zien in het RTL 5-programma Wie is de Reisleider en ze is vastberaden om zich niet voor schut te laten zetten. “Als reisleider moet je van alles weten, dus ik had me goed voorbereid”, aldus Patty Brard. “Zo had ik me ontzettend goed ingelezen, want ik dacht ‘jullie gaan mij er niet op betrappen dat ik niet weet waar de derde steen van de Taj Mahal vandaan komt’, bij wijze van spreken.” Een serieuze Patty was voor de vakantiegangers best even wennen, vertelt ze. “Daar schrokken ze wel van, want dát hadden ze van mij niet verwacht! Een man die mij eerst niet zag zitten, gaf mij aan het einde een negen-en-een-half. Hij was helemaal fan van mij!”

Patty Brard als actrice

Nu de 57-jarige tv-persoonlijkheid zich niet meer leent als kandidaat, richt ze haar pijlen op een acteercarrière. Patty Brard: “Ik speel deze week de hoofdrol in een pilot van een jonge filmmaker. Ik wil namelijk heel graag acteren. Ik vind het dus leuk dat dit jonge talent nu lekker misbruik kan maken van mijn naam en wie weet waar het mij weer brengt…”

Reageren