Patty Brard is geen Char (Interview)

Ze stond ook dit seizoen weer doodsangsten uit en was een gewillig slachtoffer tijdens de adembenemende acts van de mentalisten uit De Nieuwe Uri Geller. Toch was Patty Brard (55), verrassend genoeg, wél voor een derde serie te porren. Deze week is - gelukkig voor Patty - alweer de finale.

Waarom heb je toch weer meegedaan?

"Eigenlijk wilde ik ook niet, maar ik heb me toch laten overhalen. Deels vanwege de samenwerking met Beau (van Erven Dorens) en deels omdat ik mijn eigen sensitiviteit mocht gaan ontwikkelen. Maar ik wilde geen komkommers meer op mijn hoofd. Tja, en dan komen ze ineens met ratten, spinnen en andere ongein! Ik heb al diarree als ik een muizenval moet kópen, kun je nagaan.”

Worden de mentalisten niet wat eng?

"In de praktijk blijkt dat de show vooral kinderen trekt. Een soort Stuif ‘es in, maar dan op de vrijdagavond. En kinderen zijn nu eenmaal gek op characters. Er is een hele hype, waar The Joker en She-Mask bijvoorbeeld slim op hebben ingespeeld. Characters blijven beter hangen. The Joker heeft zelfs twee keer auditie gedaan als zichzelf. Zonder succes. Maar toen hij auditeerde als The Joker, was hij wél door.”

Hoe zit het met je eigen zesde zintuig?

"Ik wist al dat ik heel sensitief was en Uri heeft altijd al gezegd dat ik daar wat mee moest doen. Onder begeleiding van medium Anneke ben ik aan de slag gegaan. Ik leer vooral om de energie in banen te leiden. Contact met de andere wereld hoeft voor mij niet zo. Ik hoef niet de Nederlandse Char of een tweede Jomanda te worden. Ik heb nog geen blauwe jurk aangeschaft.”

Heb je lang getwijfeld over je programma Patty, het medium?

"Ik vond eerst dat ik daar nog lang niet goed genoeg voor ben. Ik heb nog veel begeleiding nodig en pas als ik het alleen kan, zullen we wel zien hoe het verder loopt. Vanavond kun je wel weer het een en ander van me verwachten trouwens.”

En wat krijgen we in de finale van 'Uri Geller' verder te zien?

"De verbluffende acts van de drie overgebleven mentalisten, natuurlijk. Een bont gezelschap. Alleen de allerbeste kandidaten zijn nog over. Spannend wordt het zeker.”

Meer over:

Reageren