Patty Brard treurt om kijkcijfers van Echte Meisjes op de Prairie

2 april 2013 16:26 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Patty Brard ligt elke woensdagochtend huilend in bed om de slechte kijkcijfers van Echte Meisjes op de Prairie. “Ik ben een kijkcijfergevoelig mens”, aldus Patty.

De diva snapt het maar niet waarom de kijker haar programma links laat liggen. “Ik lig elke dinsdagavond om 21.30 uur gevouwen van de lach naar onze prairie-avonturen te kijken. En elke woensdagochtend kijk ik half jankend in bed naar de kijkcijfers. Wat een drama! Het is zo onterecht!', vertelt Patty in haar column in het weekblad Weekend. Volgens Patty ligt het aan het kijkgedrag van de jongeren. “Jongeren kijken tegenwoordig wanneer ZIJ willen. Ze gaan er op dinsdagavond niet meer met een zak chips en een colaatje voor zitten.”

Het lachen is Patty vergaan

De goedlachse diva kan er niet meer om lachen. “Er is uitgesteld kijken, zelfs vooruit kijken voor een euro kan al. Waar de programmamaker zich nog druk zit te maken om een fantastische cliffhanger, barst op Twitter en Facebook al een discussie los over de eliminatie die de week erop nog moet gaan plaatsvinden. Hebben ze allemaal al gezien.”

Stichting KijkOnderzoek is de boosdoener

Een apart detail is dat Huisje Boompje Barbie, wat voor Echte Meisjes komt, wel goed scoort. Dus als de jongeren niet de boosdoeners zijn dan moet stichting kijkOnderzoek het ontgelden: “Ik snap wel dat ik met mijn tijd mee moet gaan, maar misschien is het dan ook handig dat Stichting KijkOnderzoek ook met zijn tijd meegaat en ons een iets realistischer kijk geeft op hoeveel mensen er uiteindelijk echt hebben gekeken.”

Meer over