Paul de Leeuw beter in zijn vel na zwaar jaar

Presentator Paul de Leeuw heeft een enorm zwaar jaar achter de rug, zo zwaar zelfs dat hij overwoog te stoppen. Maar hij voelt zich nu weer helemaal fris en fruitig.

Na een overvolle periode is Paul de Leeuw zichzelf weer. Maandenlang werd zijn leven gefilmd voor de documentaire De Entertainer. En nu De Leeuw de film terugziet, schrikt hij van de oude brompot die hij dit jaar is geweest. “Ik zit veel beter in mijn vel”, zegt Paul in dagblad Sp!ts.

Klap in je gezicht

Ook blikt de 50-jarige presentator terug op zijn minder sterke momenten, bijvoorbeeld toen hij uit zijn slof schoot tegen Sonja Barend, die hem in de Wereld Draait Door voorstelde om een jaartje geen tv te maken. “Toen ik mijn reactie op die opmerking van Sonja terug zag, ja... Ze bedoelde het echt goed, maar toen zag ik dat niet”, legt De Leeuw uit. “Ik heb het gewoon niet goed geïnterpreteerd. Het voelde als een enorme klap in mijn gezicht.”

Zaterdagavond

Het had niet veel gescheeld of De Leeuw was echt een jaar van de buis verdwenen. “Ik wilde stoppen, maar dat kon niet. Ik heb een contract en de NPO gaf aan dat ze niet echt een goed alternatief hadden voor op die zaterdagavond. Dan moet je gewoon doorgaan, niet zeiken en het over een andere boeg gooien.”

Meer enthousiasme 

De goedlachse televisiemaker maakte in september een uitstapje naar de Belgische televisie en sindsdien gaat het stukken beter met hem, ook met zijn carrière in Nederland: "Er is nu veel meer enthousiasme; ik voel weer een energie in die zaal die ik wel een tijdje gemist heb, die ik misschien zelf ook minder had. Ik kan nu ook weer naar mijn eigen programma kijken, omdat ik het leuk vind om te zien.”

Mooi weer spelen

In de documentaire zijn alle ups en downs van De Leeuw te zien uit zijn dynamische jaar. Ondanks de negatieve momenten, is hij toch blij met het eindresultaat. "Het is prachtig gemaakt,” aldus Paul, “en het is gelukt om een film te maken waarin niet gelogen wordt, waarin geen mooi weer wordt gespeeld."

De Entertainer, Paul de Leeuw was te bewonderen op het Filmfestival van Utrecht en is gekocht door de VARA.

Meer over: