Paul de Leeuw hartstikke boos op DWDD

6 december 2011 08:00 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Paul de Leeuw is zeer ontstemd over de uitzending van De wereld draait door van afgelopen vrijdag. Paul liet maandagochtend bij Evers staat op, bij Radio 538 weten dat hij een flinke tik heeft gekregen door de kritiek.

In de bewuste media-uitzending van De wereld draait door vroeg Matthijs van Nieuwkerk zijn gasten wat ze van het nieuwe zaterdagavondprogramma van Paul de Leeuw vinden. De antwoorden waren niet mals.

VARA
Sonja Barend vond dat Paul maar eens een lange rustperiode moet inplannen en Rick Niemann noemde het programma ‘weinig humoristisch’. Paul is vooral boos omdat de kritiek wordt geuit in een VARA-programma. „Als Wilma Nanninga het doet, prima. Maar in je eigen kamp en bij je eigen omroep, ik weet het niet. Ik heb er een flinke tik van gekregen. Ik lag op mijn rug, ben aan het opkrabbelen en nu lig ik weer op mijn rug bij sommige mensen.”

Matthijs
Ook de rol van presentator Matthijs van Nieuwkerk zit hem dwars. „Hij zal natuurlijk zeggen: ik heb niks gezegd, maar dat is nu juist het pijnpunt.”

Mond snoeren
DWDD-eindredacteur Dieuwke Wynia liet weten dat ze niet begrijpt waarom Paul zo boos is. „Het is de vrijheid van programmamakers om zulke dingen te zeggen.” En ook de kritiek op Matthijs van Nieuwkerk snapt Wynia niet. „Je kan niet iemand de mond snoeren als ie een mening heeft.” 

Zakken
Paul de Leeuw is uitgenodigd om in DWDD zijn kant van het verhaal te komen vertellen. Of hij die uitnodiging aan zal nemen is de vraag. Tegen Evers zei hij dat ze wat hem betreft bij DWDD „door de grond mogen zakken”.

 

Meer over