Paul de Leeuw krijgt eigen musical

Joop van den Ende gaat samen met Erwin van Lambaart een musical met muziek van Paul de Leeuw maken. Vierentwintig favoriete liedjes van De Leeuw dienen als basis voor Vlieg Met Me Mee dat in december te zien moet zijn.

"Dit is net een droom. Ik vind het waanzinnig", reageert de VARA-presentator in de Telegraaf. Hij zal zelf als ’creatief raadsman’ betrokken zijn bij de theaterproductie. "Het ontroerende is dat deze musical gaat lopen als ik volgend jaar 50 word. Als dat geen mooi cadeau is," aldus de Leeuw.

De liedjes van De Leeuw zijn verwerkt in het verhaal. Ze lenen zich goed voor een musical, vindt de theaterproducent. "Het mooie is dat het publiek alle liedjes van Paul eigenlijk wel kent. Het zijn allemaal nummers die meeslepend zijn, dan wel klein en ontroerend," aldus Lambaart.

Het verhaal
De musical gaat over een succesvolle, maar uit balans geraakte tv-presentatrice die haar moeder achtervolgt aan boord van een luxe cruiseschip."Een avonturier met bindingsangst doet hetzelfde met zijn vader. De vader en de moeder van die twee vinden elkaar en de vraag is of hun twee kinderen dat voorbeeld volgen", vertelt Van Lambaart.

Reageren