Paul de Leeuw neemt verantwoordelijkheid controversiële grap op zich

Paul de Leeuw heeft via Twitter de verantwoordelijkheid op zich genomen voor de gewraakte Kwis-grap over de vermoorde Britse militair. De makers van de Kwis voelen zichzelf echter verantwoordelijk.

In eerste instantie liet De Leeuw juist via Twitter weten dat de wekelijkse Kwis in zijn programma Langs De Leeuw een apart onderdeel van de show is. Hij zou dan vooraf ook niet weten waar de vier komieken mee komen.

"#slap"

Deze verklaring kon niet voorkomen dat er een internationale rel aan het ontstaan is. Naast Nederlandse en Vlaamse media is nu ook de Britse pers op de controverse gedoken. En ook op Twitter nam men geen genoegen met Pauls uitleg. Zo tweette @Janfranke70 "stukje verantwoording voor je eigen show afschuiven? #slap".

Paul de Leeuw neemt verantwoordelijkheid Kwis op zich

Hierop stuurde Paul een nieuwe tweet de wereld in: "@jankfranke70 je hebt gelijk en alle anderen ook: ik draag de verantwoording voor de show! En het spijt me ten zeerste!" Daarmee leek de kous af.

'De jongens van De Kwis' vinden zichzelf verantwoordelijk

Opvallend genoeg denkenl cabaretiers Joep van Deudekom, Rob Urgert, Jeroen Woe en Niels van der Laan ook wel noemt, daar anders over. 'De jongens van de Kwis', zoals Paul de Leeuw het viertal ook wel noemt hebben een gezamelijke verklaring geplaatst op de website van Langs De Leeuw waarin ze de schuld op zich nemen: "De Kwis' is een onafhankelijk onderdeel binnen het programma Langs de Leeuw en wordt geschreven en ontwikkeld zonder Paul de Leeuw. Wij zijn als makers verantwoordelijk voor wat we doen." 

Komende zaterdag is de laatste Langs De Leeuw van dit seizoen. Paul gaf al eerder aan niet terug te willen keren op de zaterdagavond.

Reageren