Paul de Leeuw Update

Paul de Leeuw, home made kijkcijferkanon, trekt niet alleen veel kijkers met zijn programma's, maar de laatste tijd ook nog eens veel lezers, als hij weer eens in het nieuws is! Zijn laatste mediamomentje: hij stopt met Ranking the Stars! Hij wil zich gaan richten op zijn talloze andere projecten...

---

Aanvulling op originele bericht (11-02-2009):

Naast de eerder al genoemde mediamomenten van Paul, hier amper één dag later al weer vier.

Zo stopt Paul niet alleen met Ranking the stars (RTS) maar zal hij na jaren trouwe dienst ook stoppen met de column die hij wekelijks schreef voor VARA Tv Magazine.

Geruchten gaan dat BNN nu Ruben Nicolai overweegt als opvolger van De Leeuw bij RTS. Hierover bestaat nog geen zekerheid: Ruben vertrok nog niet zo lang geleden naar de AVRO en de vraag is of de AVRO het hem toe zal staan RTS bij BNN te gaan presenteren.

Daarnaast is het mediaman Paul gelukt om niemand minder dan Henk van Dorp (van Barend & ...) te strikken voor zijn productiehuis Eva. Van Dorp gaat niet meteen programma's presenteren maar gaat achter de schermen aan het werk.

En last but not least: de nieuwe reeks van Paul de Leeuws comedy Seth & Fiona is uitgesteld. De nieuwe afleveringen zouden vanaf mei worden uitgezonden maar hoofdrolspeelster Olga Zuiderhoek herstelt van een virusinfectie. De serie wordt later alsnog uitgezonden.

---

Eerder bericht (10-02-2009):

Paul: "Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad en heb er met ongelofelijk veel plezier aan gewerkt, maar na vier seizoenen is het voor mij genoeg geweest. Ik wil me nu weer concentreren op iets anders en dan met name op het produceren van programma's."


Vervolg
Ranking the stars mag dan niet meer te zien zijn met Paul, de verwachting is dat het programma zich nog wel vervolgt. BNN tv-directeur Pim Castelijn wil Ranking the stars niet aan BNN laten ontbreken.

"We hebben vier geweldige series gemaakt met Paul. Het is jammer dat hij stopt, maar ik heb niet het idee dat BNN al klaar is met het programma. Het blijft een uniek format. Wij gaan kijken of en hoe we het op een andere manier gaan invullen."

Top of flop flop?
Dat Paul zich op andere projecten wil gaan richten, lijkt niet geheel onterecht. Zijn programma Top of flop, de remake, vindt bijvoorbeeld volgens critici nog niet bepaald de juiste toon.

Zo maakt Paul in de ogen van velen zelf teveel grappen die niet aansluiten bij het concept van het programma en valt mede-presentator Giel Beelen, die wel serieus op de muziek in wil gaan, daardoor opeens buiten de boot. Het programma trok een voor Pauls doen schamele 867.000 kijkers.

Rel van Oranje?
Maar Top of flop is niet het enige programma waarbij Paul wat weerstand te verduren krijgt. Onlangs verscheen Pauls nieuwste film, Spion van Oranje. Die werd vervolgens gemengd ontvangen. De pers kraakte de film vooral af, maar het publiek lijkt de film ondanks die slechte recensies juist op te vreten.
http://www.televizier.nl/download.php/download_document/1792/7d27ff0384cac0528007687a185e022a/article_photo_portrait
Paul zelf was in ieder geval niet te spreken over de slechte kritieken: "Dat je mijn humor niet deelt, oké. Maar dat je de techniek achter deze film niet ziet. Dat vind ik echt schandelijk!" De film trok in het eerste weekend overigens al 45.000 mensen naar de bioscopen.

Privé: afvallen of snoepen?
Los van met zijn werk, komt Paul ook nog eens met zijn privéleven in het nieuws. In één van de uitzendingen van Mooi! Weer De Leeuw sprak de presentator met NOC-NSF-voorvrouw Erica Terpstra, die onlangs bijna 40 kilo afviel.

Paul besloot daarop live in de uitzending om ook af te gaan vallen en de twee maakten een deal dat Terpstra hem zou begeleiden. Maar Paul heeft al weer gezondigd! Op zijn blog bekende de presentator dat hij een tijdje terug na een stressmomentje al weer een kitkat en een zakje M&M's opat.

Paul de Jezus van omroepland
En alsof dat nog niet alles is, was Paul ook nog op tv bij 24 uur met... van de VPRO. In dat programma ging De Leeuw in gesprek met Wilfried de Jong en bekende dat hij jarenlang zichzelf zag als een soort jezus van omroepland.

In het programma zei Paul onder meer: "Toen ging het niet goed met me. Ik zou Schreeuw van De Leeuw doen, maar ben toen gestopt omdat het echt misging. Ik dacht dat ik Jezus was. Qua televisie vond ik dat alleen Joop van de Ende hoger stond dan ik. Eerst Joop, dan een hele tijd niks en dan ik. In die tijd was ik volledig onhandelbaar, gewoon megalomaan."

Reageer ook!
Paul stopt dus met Ranking the Stars. Wie zou jij voor hem in de plaats willen zien? Of moet het programma maar gewoon stoppen? Moet Paul de Leeuw soms stoppen? Of niet? Reageer hieronder of reageer uitgebreid! >>>

Reageren