Paul Potts doet het beter dan Susan Boyle

5 juni 2009 17:18 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Waar zijn tegenpool Susan Boyle moeite heeft met haar roem, heeft haar voorganger Paul Potts het daar stukken gemakkelijker mee. Paul Potts, voor wie dat niet meer weet, was de gsm-verkoper die in 2007 Britain' s Got Talent won. Toen Susan beroemd werd, vergeleek men haar aanvankelijk met Paul. De zanger verovert al enige tijd de wereld en lijkt daarmee stabieler dan Susan. Zijn grootste succes tot nu toe? Duitsland veroveren.

Niet alleen Duitsland, ook Zweden, Mexico, Japan en andere grote landen op onze aardbol ontvangen Paul met open armen. Zijn grootste succes tot nu toe is, naast zijn thuisland Engeland natuurlijk, echter wel Duitsland als het rijkste land van Europa.

Passie
Bij onze oosterburen verkocht Paul van zijn eerste album in no-time één miljoen exemplaren. En terwijl zijn landgenoten nu veel meer bezig zijn met Susan Boyle, zag Paul de verkoopcijfers van die eerste cd wereldwijd stijgen tot 3,5 miljoen exemplaren.

Hij tourt dan ook vrolijk de wereld over en start binnenkort met de promotietour voor zijn tweede cd, Passione. Dat die wéér een succes zal worden, ligt voor de hand.

Wereldwijd fans
Niet alleen in de eerder genoemde landen staan fans voor Paul in de rij. Dezer dagen heeft hij ze over de hele wereld: Amerika, Canada en Australië vechten om data in het drukke tourschema van de zanger. 

Paul babbelde al eens bij met de Amerikaanse oud-president Bill Clinton en in Japan wordt een televisiespecial gemaakt rond het vernieuwen van de huwelijksgeloftes van Paul en zijn vrouw. In augustus zingt hij een speciaal concert in een eeuwenoude ruïne in Turkije en hij geeft interviews in zowat ieder land waar hij verschijnt.

Minder hits, meer werk
Het is dan ook niet gek dat, gezien de recente ontwikkelingen bij Susan, veel kenners verwachten dat Pauls carrière het langer vol zal houden dan die van Susan.

Pauls ontdekking in BGT was al een wereldhit, maar Susans YouTube-filmpjes zijn inmiddels bijna 300 miljoen keer bekeken. En ze is amper twee maanden écht beroemd. Daar kon Paul in zijn begindagen met geen mogelijkheid tegenop. Maar voor een gsm-boer die nu miljoenen verdient, heeft hij het bepaald niet slecht aangepakt.

Meer over