Paul Witteman & Herman Finkers in Liever Dan Geluk

In Liever Dan Geluk gaat Paul Witteman op Tweede Kerstdag in gesprek met cabaretier Herman Finkers. De twee bespreken grote thema's als liefde, kunst, geloof, vriendschap, dood en humor.

Leidraad voor het gesprek zijn de liedjes van Finkers die hij schreef voor zijn theaterprogramma Na De Pauze, en opnieuw heeft opgenomen.

Pauze
Na een afwezigheid van zeven jaar keerde Herman Finkers in 2007 terug in de theaters met zijn voorstelling Na De Pauze. Volgens menig recensent het meest filosofische en poëtische programma in zijn carrière.

Liever Dan Geluk bestaat uit zestien liedjes en even zoveel vraagstukken, oorspronkelijk geschreven voor deze solotheatervoorstelling, maar nu recent opgenomen in een nieuwe studioversie, in nauwe samenwerking met Daniël Lohues, en verrijkt met nieuwe videoclips.

Eer
Herman Finkers over het gesprek met Paul Witteman: “Ik vind het een eer dat ik een uur lang met Paul Witteman heb kunnen praten over de inhoud en de oorsprong van de liedjes. Daniël Lohues wist me te overtuigen dat ik de liedjes uit mijn cabaretprogramma Na De Pauze ook eens moest opnemen in de studio met muzikanten. De rest is mijn eigen schuld."

"Het wederzijdse respect en de bewondering voor elkaars vakmanschap maakt dit gesprek tot een unieke uitzending", aldus de VARA in een begeleidend persbericht.

Reageren