Pauley Perrette over NCIS

In NCIS speelt Pauley Perrette de excentrieke onderzoekster Abby Sciuto. In het echt is de actrice ook wat neurotisch, blijkt als we de trillende spraakwaterval in Los Angeles interviewen.

Abby is een geliefd personage. Waarom is dat, denk je?
"Abby is briljant, gevoelig en heeft een groot hart. Ze is een bijzondere verschijning. Ik zeg bewust ‘ze’, want ik ben haar niet. Ik ben bij lange na niet zo cool als zij. Maar ik ben een van haar grootste fans en hou net zo veel van haar als de kijkers. Als iemand anders haar zou spelen, zou ik er net zo over denken. Ze is een fascinerend personage om te spelen."

Hoe werd Abby aan je omschreven voordat je bij NCIS begon?
"Ik wist dat ze superslim was en een beetje alternatief. Later hebben we daar veel aan toegevoegd. De manier waarop ze loopt, praat en haar hoofd beweegt is bijvoorbeeld gebaseerd op mijn hond. Serieus! Ik vond het geweldig om een briljante vrouw te mogen spelen op televisie. Ik heb geen moment getwijfeld." 

Je hebt misdaadwetenschap gestudeerd. Komt dat nog van pas bij NCIS?
"Het scheelt wel dat die liefde voor de materie er al een beetje is. Het helpt me bij de lastige woorden en omdat ik een ijverige student was, gaat het stampen van teksten me dankzij die studie ook wel goed af."

Hoe ben je in het acteerwereldje beland?
"Puur bij toeval. Ik heb nooit actrice willen worden. Ik werkte in een bar in New York, had geld nodig en hoorde van collega’s dat ze duizenden dollars verdienden met commercials. Dat wilde ik ook. Een collega stelde me voor aan een regisseur en die was lyrisch over me. Ik heb nooit acteerlessen gevolgd, maar omdat ik sociologie, psychologie en misdaad heb gestudeerd, heb ik ironisch genoeg een heel geschikte achtergrond voor een carrière als acteur."

Reageren