Peking Express gaat dwars door Zuid-Korea en de Filippijnen

8 februari 2012 14:20 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Goed nieuws voor de fans van het avontuurlijke realityprogramma Peking Express. De kandidaten krijgen een zwaar avontuur voor de kiezen: de reis gaat dwars door Zuid-Korea en de Filippijnen.

Net 5 belooft dat de nieuwe reeks van Peking Express een hele heftige wordt. De kandidaten krijgen te maken met enorme temperatuur- en cultuurverschillen.

Allereerst worden ze gedropt in Seoel, de hoofdstad van het traditionele en trotse Zuid-Korea, waar het -20 graden is. Daarna gaat de reis naar de gastvrije Filippijnen, waar het een tropische 35 graden is. De duo's reizen daar in hoog tempo langs vulkanen, koppensnellers en prachtige stranden.

Terugkeer
In het avontuurlijke realityprogramma, dat sinds 2008 niet meer te zien was, moeten zeven duo’s uit Nederland de strijd met elkaar aanbinden tijdens een barre tocht. In hoog tempo liften ze door verre landen en maken ze onderweg kennis met verschillende culturen. De koppels moeten rondkomen van 1 euro per dag, zelf vervoer en een slaapplaats regelen, en tussendoor nog proeven doen ook.

Stresstest
De samenstelling van de duo’s loopt uiteen van familieleden en partners tot vrienden en vriendinnen, maar er zijn ook kandidaten die elkaar tot aan de start nog nooit hebben gezien. De duo’s hebben van tevoren geen idee gehad welke landen er op het programma staan. Hoe reageren zij op de ijskoude temperaturen in het gesloten Zuid-Korea? En de daaropvolgende tropische hitte in de Filippijnen? Peking Express is de ultieme stresstest.

Televizier is er bij!
Irma Tomas, reporter bij Televizier, zal in de Filippijnen een deel van de reis meemaken en daarover verslag doen in de gids. Daarnaast zal Televizier ruim aandacht besteden aan de start van dit legendarische tv-programma.

Peking Express wordt gepresenteerd door Sol Wortelboer en is vanaf zondag 1 april om 20.20 uur te zien bij Net 5

Meer over