Penoza seizoen 3 in de maak

10 december 2012 15:08 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De populaire misdaadserie van Hollandse bodem krijgt een vervolg. De producers bevestigen te werken aan een nieuw seizoen.

Vorige maand verklapte de schrijver in een interview aan Televizier al dat een derde seizoen van Penoza wel eens heel goed mogelijk zou zijn. Toen mocht hij nog niets bevestigen, maar vandaag is de kogel door de kerk: Penoza 3 is een feit.

Moord en doodslag

En als alles goed verloopt komt het derde seizoen in het najaar van 2013 op de buis. Het blijft nog een grote verrassing welke spelers dan terugkeren in de nieuwe reeks, want Penoza zou Penoza niet zijn zonder een paar personages die het loodje leggen.

Penoza seizoen 2 

Aan het einde van seizoen 1 verhuist hoofdrolspeelster Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) naar het buitenland. Om in het begin van het tweede seizoen weer terug te keren naar Nederland, waar haar criminele verleden haar binnen no-time heeft ingehaald.

Internationaal succes

Op dit moment loopt het tweede seizoen bij de KRO op Nederland 3. Daar trekt de misdaadserie wekelijks honderden duizenden kijkers. Ook internationaal geniet de serie van succes: er zijn remakes gemaakt voor de Poolse en Amerikaanse televisie.

Meer over