Peperdure bananen, vijf op een rij en een vrijstelling voor de finale in achtste aflevering Wie is d

In aflevering acht van Wie is de Mol? was de spanning om te snijden. Met de finale in zicht was iedereen gefocust op maar één ding: overleven! Voor Jan-Willem Roodbeen viel het Wie is de Mol?-doek.

Vorige week bleef het deelnemersaantal ongewijzigd. Doordat Susan voor de groep koos, hoefde niemand naar huis. Dat was deze aflevering wel anders. Tygo, Jan-Willem, Susan, Sofie en Freek wisten dat er deze keer toch echt iemand naar huis zou moeten.

Het paradijs

Dat moment leek nog even op afstand toen de kandidaten werden gedropt in het paradijs: Turtle Island. Een onbewoond eiland waar de overgebleven Wie is de Mol? kandidaten voor een moment dachten dat ze aan het verkeerde spel meededen. Expeditie Robinson was toch echt niet het programma waar Jan-Willem zich voor had opgegeven!

Survival

Van de schrik bekomen begon iedereen op zoek te gaan naar eten en takjes voor het vuur. Binnen no time, Utopianen zouden er jaloers op zijn, stond er een mooie hut en hingen de hangmatjes netjes in de boom. Omdat kokosnoten vangen toch iets te moeilijk bleek voor Tygo en Freek, openden ze een kist die in het water dreef, waarmee er 1500 euro uit de pot verdween. De inhoud van de kist was nogal karig, maar een paar bananen voor meer dan 100 euro per stuk bleken er toch wel in te gaan na uren niets eten.

Afbeelding

Vijf op een rij

Met een bootje dat opdoemde uit de mist werden de vijf kandidaten naar Art gebracht. Daar moesten ze vijf op een rij gaan spelen. Maar, wanneer vijf rondjes met jouw kleur op een rij stonden, lag je uit het spelletje. “De inzet is hoog, de tactiek is doorslaggevend”, aldus Art.

Achtereenvolgens werden Jan-Willem, Sofie en Susan uit het spel gewerkt. Tygo en Freek bleven over en waren daarmee nog in de race voor een heuse vrijstelling in de finale! De andere drie beslisten over hun lot. Freek kreeg uiteindelijk de meeste stemmen en waande zich voor even in de finale.

Klopjacht

Maar, te vroeg juichen is gevaarlijk, Freek was er namelijk nog niet. Het jachtseizoen werd geopend en Sofie, Susan, Jan-Willem en Tygo leken Freek rauw te lusten. De musicalster moest op zoek naar Art. Lukte het de rest om binnen één minuut na Freek aan te komen bij Art? Freek zou zijn vrijstelling dan verliezen.

Afleidingsmanoeuvre

Het leek overduidelijk dat Freek niet ongezien bij Art kon komen. Maar een nietsvermoedende straathond gooide uiteindelijk roet in het eten voor de vier jagers. Jan-Willem had zich verstopt achter een truck en was zo bezig met de hond, dat hij Art en Freek uit het oog verloor en die laatste zijn vrijstelling behield.

Afbeelding

Test en executie

Ietwat teleurgesteld begonnen Jan-Willem, Tygo, Susan en Sofie aan de test. Freek was vooral gespannen. Als hij een rood scherm zou krijgen bij de executie, was zijn vrijstelling niets meer waard. Al snel werd hij uit zijn lijden verlost: groen was het scherm! Daarmee bemachtigde Freek in een keer een plek in de finale. Na nog een paar groene schermen en opgeluchte gezichten was daar het rode scherm.

Verdachte Jan-Willem toch naar huis

Jan-Willem Roodbeen moest naar huis, terwijl de aanwijzingen voor de kijkers thuis er niet om logen. In zijn radioshow leek Jan-Willem het al onthuld te hebben en jullie stemden massaal op de radiomaker in de Wie is de Mol? poll. Het was allemaal maar schijn. Jan-Willem is niet de Mol en de ogen zijn nu gericht op Susan, Sofie, Tygo en Freek. Wie is nu toch de Mol?!

Het avontuur is helemaal afgelopen voor Jan-Willem Roodbeen.

Meer over:

Reageren