Persbericht: Heel Nederland doet mee aan ‘Televiziers 101 vragen'-editie

Wie zit er eigenlijk in het Pino-pak? Wie schoot J.R. neer in ‘Dallas'? Wat is er gebeurd met de cavia's uit de ‘Wie-kent-kwis'?

Op dinsdag 22 mei verschijnt de ‘101 Vragen'-editie van tv-gids Televizier. De redactie beantwoordt in dit speciale, dikkere nummer de 101 leukste vragen die lezers hebben ingezonden.

101 opmerkelijke vragen
Televizier krijgt regelmatig allerlei vragen van lezers over televisieprogramma's. Wat zou het leuk zijn om de leukste, intelligentste en grappigste kwesties te bundelen. Daarom daagde de redactie van Televizier haar lezers uit hun meest prangende tv-vragen te stellen.

Jeroen de Goeij, chef redactie van de tv-gids: ,,Het was een groot succes. Dit gaan we vaker doen. We hebben meer vragen gekregen dan we konden beantwoorden, maar de 101 leukste vind je nu in Televizier 21 en Televizier.nl. Vragen als: wat was de echte naam van ‘Apollo Henkie', de man die in Nederland de maanlanding versloeg? En wat is er gebeurd met de cavia's uit de ‘Wie-kent-kwis'?"

Speurwerk
De Televizier-redactie is wekenlang bezig geweest met het vinden van alle antwoorden. Extra redacteuren werden ingezet, archieven geraadpleegd, bij de omroepen en het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum werd te rade gegaan. Zelfs gepensioneerde programmamakers werden gebeld om 101 tv-vragen te beantwoorden.

Nog een vraag
Maar het harde werken werd beloond: alle vragen zijn beantwoord. Op één na: die van tv-coryfee Bert van der Veer... Televizier roept haar lezers daarom in de ‘101 Vragen'-editie op het juiste antwoord te geven.

Over Televizier
Televizier is sinds 1960 een wekelijks verschijnend omroepblad dat nu in opdracht van de AVRO en Sanoma Uitgevers wordt uitgegeven. Televizier is de organisator van de belangrijkste televisieprijs van Nederland: de Gouden Televizier-Ring. Daarnaast is Televizier sinds 2008 online actief met het onafhankelijke platform Televizier.nl.

Reageren