Peter Powers: 'Ik ben niet kwaadaardig'

Elke zondagavond zien we hoe Peter Powers gehypnotiseerde Nederlanders de meest genante dingen laat doen. We belden de hypnotiseur op om te vragen hoe hij er zelf over denkt.

Je wordt de 'evil hypnotist' genoemd. Wat vind je daarvan?

Er klinkt een gemene lach door de telefoon. "It's good! Ik vind mezelf niet compleet kwaadaardig, maar hypnotiseurs en hypnotherapeuten staan bekend om het helpen van mensen en ik mag het lekker gebruiken voor de lol."

Vind je dat je soms te ver gaat?

"Nee. Ik ga behoorlijk ver, maar niet té ver. Het moet wel voor iedereen leuk blijven. Een vrijwilliger moet bij wijze van spreken na afloop nog een keer mee willen doen. Maar er zullen mensen zijn die vinden dat ik wel te ver ga."

Heb je grenzen?

"Zeker. Bij live-theatershows zijn er dingen die ik vrouwen niet laat doen. Strippen bijvoorbeeld. Bij mannen heb ik er geen probleem mee om ze een elektrische schok te geven als ze op een stoel gaan zitten (lacht weer hard, red.), maar bij vrouwen zou ik dat nooit doen. Het zit 'm in kleine dingen."

Kan iedereen het leren?

"Dat is net zo'n vraag als: kan iedereen profvoetballer worden, of kunstenaar? Het kost tijd en je hebt er denk ik ook wel een aanleg voor nodig. De één zal na een tijdje succes boeken, de ander zal het nooit voor elkaar krijgen."

Hoe ben je ooit begonnen?

"Op mijn twaalfde zag ik een hypnoseshow op tv. Ik kopieerde het en probeerde het op mijn broertje. Ik dacht dat hij deed alsof, maar toen hij zijn ogen opendeed en me aankeek, zag ik dat er iets niet klopte. Hij was mijn proefkonijntje. De rest heb ik mezelf aangeleerd. Het mooie was dat ik altijd slachtoffers had om op te oefenen, omdat iedereen op school ervan wist. Ik werd steeds uitgedaagd. De ene keer ging het goed, de andere keer niet. Maar ik kon zo in ieder geval veel oefenen."

Wat is het grappigste wat je iemand hebt laten doen?

"Zoveel. Gisteren nog ging ik hier in Nederland paintballen met een jongen. (Weer begint Peter gemeen te lachen, red.) Ik vertelde hem dat hij mij moest beschermen en dat als hij werd beschoten, het sowieso de vijand zou zijn. Ik heb twintig keer op hem geschoten, terwijl hij me beschermde. Ik heb hem ook krekels en maden laten eten terwijl hij dacht dat het chocola was, haha."

Wat vind je van het Nederlandse publiek?

"Heel vriendelijk, relaxed en rustig. Ze hebben een goed gevoel voor humor. Jullie zijn goede onderwerpen voor mij."

Reageren