Peter R. blijft bij SBS

Peter R. de Vries heeft het nog altijd naar zijn zin bij SBS 6. De misdaadverslaggever, die vorig jaar nog een Emmy won voor zijn schokkende reportage over Joran van der Sloot en Natalee Holloway, heeft een driejarig contract afgesloten met SBS Broadcasting en Endemol.

Dat betekent dat Peter R. tot medio 2012 met zijn programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever bij SBS 6 te zien zal zijn. Het ziet er namelijk niet naar uit dat de misdaaddeskundige van plan is binnenkort met het programma te stoppen.

Uniek
"Een programma als dit is uniek in zijn soort en vergt deskundigheid en zorgvuldigheid. Het ervaren team waarmee ik werk is van onschatbare waarde en niet zomaar inwisselbaar. Ik ben ervan overtuigd dat we de aankomende seizoenen opnieuw een aantal indrukwekkende zaken aan het licht zullen brengen", aldus Peter R.

Trots
Ook SBS-topman Eric van Stade is blij: "We zijn ongelooflijk trots dat Peter nog drie jaar heeft bijgetekend. Zijn programma is letterlijk van onschatbare waarde en heeft veelvuldig grote maatschappelijke impact."

Steve Brown
Dat is niet het enige nieuws dat we over Peter R. kunnen melden. Steve Brown, die ervan wordt verdacht afgelopen januari Peter te hebben mishandeld, moet deze woensdag voor de politierechter verschijnen.

Stoplicht
Die bewuste dag in januari werd de misdaadverslaggever (naar eigen zeggen) aangevallen toen hij in Amsterdam voor een stoplicht stond te wachten. Steve Brown zou het portier hebben opengetrokken en Peter hebben geslagen en geschopt.

Autogordel
De Vriesmisdaadverslaggever kon zich nauwelijks verweren, omdat hij zijn autogordel om had. Hij liep onder meer een snijwond aan zijn kaak op. Het is niet de eerste keer dat Peter het aan de stok had met Steve Brown.

Het filmpje waarin Steve Brown al eerder liet zien het niet zo op Peter R. de Vries te hebben:

Reageren