Peter R. de Vries belooft spectaculaire aflevering

Peter R. de Vries wist in 2010 met een verborgen camera-actie een dubbele moord op te lossen, maar justitie deed niets met de informatie. Vandaar dat De Vries de zaak nu maar op tv brengt.

In 2003 worden Leon Rombouts en Manita Koenen in hun huis in Kaatsheuvel doodgeschoten, terwijl twee kinderen boven liggen te slapen. Een dader wordt niet gevonden, tot Peter R. de Vries in 2010 een tip krijgt van een man die zegt dat een kennis van hem betrokken was bij de moorden.

Mededaders
Daarop gebruikt De Vries twee maal verborgen camera's waarbij de bewuste persoon inderdaad toegeeft dat hij wat te maken had met de moorden. Hij vertelt ook wie zijn mededaders waren. 

Openbaar Ministerie
De misdaadverslaggever geeft de beelden aan het Openbaar Ministerie in de verwachting dat die actie zal ondernemen, maar gek genoeg gebeurt dat niet. Daarom besluit De Vries om de beelden nu zelf maar uit te zenden.

Kopje kleiner
Saillant detail: de tipgever die zich in 2010 met de informatie meldde is inmiddels een kopje kleiner gemaakt. Of dat iets te maken heeft met de zaak in Kaatsheuvel, is niet bekend. 

Meer over:

Reageren