Peter R. de Vries in De Wereld Draait Door over Willem Holleeder

Eigenlijk stond de traditionele media-uitzending gepland bij De Wereld Draait Door. Maar gasten Angela Groothuizen en Sonja Barend werden afgebeld ten faveure van misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

Peter R. sprak topcrimineel Willem Holleeder vlak na diens vrijlating op vrijdag 27 januari 2012 en twitterde er diezelfde middag nog over: "Zojuist Willem Holleeder even ontmoet en gesproken... Ook de eerste foto's gemaakt van na zijn vrijlating." En: "Ik had Holleeder zo'n jaar of vijf niet gezien. Hij ziet er getekend, maar verder best goed uit."

De Vries liet verder weten dat Holleeder na zijn vrijlating met familie door het bos heeft gewandeld. De Amsterdamse crimineel was veroordeeld voor negen jaar wegens afpersing van vastgoedhandelaren. Daarvan heeft hij er zes uitgezeten.

Proefverlof
Holleeder was helemaal niet bang voor proefverlof, aldus Peter R. De topcrimineel heeft herhaaldelijk om proefverlof verzocht, maar Justitie wilde er keer op keer niet aan. Volgens de misdaadjournalist heeft 'De Neus' zich enorm gestoord aan de suggesties in de media dat hij laf zou zijn.

Slechte gezondheid
Holleeder heeft een slechte gezondheid; zijn hart werkt nog maar voor een kwart. Daardoor is hij erg snel moe, moet hij 's middags twee uur slapen en mag hij absoluut geen zout eten. De Vries in DWDD: "Hij kookt zelf, zodat hij zeker weet dat er geen zout in zijn eten zit. Dat mag hij niet hebben." 

Aanvragen
Na zijn tweets werd hij overspoeld met interview-aanvragen, ook de foto’s bleken in trek. Maar De Vries koos voor De Wereld Draait Door: "Ik zit in DWDD en daar komen ook de foto's het eerst."

Update: 1,2 miljoen mensen keken naar deze uitzending op vrijdag 27 januari 2012.

Reageren