Peter R. de Vries is 'superblij' met Anthony Hopkins als Freddy Heineken

13 mei 2013 10:02 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Anthony Hopkins speelt de hoofdrol van Freddy Heineken in de film die gebaseerd is op het boek van Peter R. De Vries. “Super blij!”, twittert De Vries.

De producent heeft zondag gemeld dat de Britse acteur Anthony Hopkins (foto) de rol van biermagnaat Freddy gaat spelen.

“He he... Het mag eindelijk naar buiten: #AnthonyHopkins gaat Alfred Heineken doen in film! A dream comes true. AH doet AH! Super blij!”, twitterde Peter R. de Vries door het dolle heen.

De Engelstalige productie wordt geregisseerd door de Zweedse regisseur Daniel Alfredson en een deel van de opnames vindt plaats in Amsterdam.

Het verhaal van Freddy Heineken

De film, gebaseerd op het bekende boek van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, gaat over de beruchte ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer in 1983. Er werd 35 miljoen gulden losgeld betaald aan de Amsterdamse ontvoerders, waaronder de later beruchte criminelen Cor van Hout en Willem Holleeder. Op basis van interviews met dit duo schreef Peter R. de Vries zijn bestseller.

Anthony Hopkins 

De Britse acteur Anthony Hopkins is vooral bekend vanwege zijn rol als enge kannibaal Hannibal Lecter. Deze werd 10 jaar geleden nog verkozen tot ’Grootste Schurk van Hollywood’ en eindigde zelfs boven de psycho's Norman Bates uit Psycho en Darth Vader uit Star Wars

Meer Heineken

The Kidnapping of Freddy Heineken is niet de eerste verfilming van het verhaal. Regisseur Maarten Treurniet maakte de Nederlandse film De Heineken Ontvoering met een hoofdrol voor Rutger Hauer. Pim van Hoeven draaide op zijn beurt de serie Heineken, Leven in de Brouwerijover het complete leven van Freddy Heineken. 

The Kidnapping of Freddy Heineken zou in 2014 al in de bioscopen te zien moeten zijn. 

Meer over