Peter R. de Vries naar Hollywood

Peter R. de Vries heeft koud aangekondigd te zullen stoppen met zijn misdaadprogramma, of hij hengelt een lucratieve nieuwe deal binnen. Een Amerikaanse filmproducent heeft de rechten gekocht van zijn boek over de ontvoering van bierbrouwer Alfred Heineken.

Het boek over de geruchtmakende misdaadzaak zal worden verfilmd met een ervaren regisseur en internationale topcast. De rechten zijn aangekocht door de Amerikaanse producent en filmfinancier Informant Media, die eerder verantwoordelijk was voor de Oscar-winnende film Crazy Heart (2010).

Consultant
De Britse schrijver William Brookfield (‘Rough Magic’) is aangetrokken voor het scenario. Peter zal zelf als consultant voor de film optreden. De opnames gaan van start in 2012 en zullen gedeeltelijk plaatsvinden in Nederland, België en de Verenigde Staten.

True crime
Het moet een volledig waarheidsgetrouwe verfilming worden en zal dan ook het predicaat 'true crime' krijgen. Peter benadrukt dat de Hollywoodverfilming geheel los staat van de deels fictieve Nederlandse film die dit jaar is opgenomen over de ontvoering. In het door de misdaadverslaggever verstuurde persbericht, met grote letters HOLLYWOOD genoemd, wordt gesproken over de komst van een 'échte verfilming' van zijn boek.

Jongensboekverhaal
Peter R. is apetrots dat zijn boek verfilmd wordt. "Er is sinds de verschijning een paar keer sprake geweest van een mogelijke verfilming, maar dat ging telkens niet door omdat de aanpak mij niet aanstond. Dat het na zo lang wachten nu een grote Hollywood-productie wordt is natuurlijk een jongensboekverhaal. Ik ben heel blij dat de producent er een echte true crime film van wil maken in plaats van een fictiefilm. (Producent) Michael Simpson en ik zitten helemaal op één lijn. Het lijkt me geweldig om hieraan mee te werken."

Contracten
De contracten tussen Informant Media en Peter R. de Vries zijn afgelopen maand getekend. De plannen waren er al sinds begin 2010. De aankondiging van Peter om volgend jaar met zijn misdaadprogramma te stoppen, heeft overigens niets te maken met de jongste ontwikkelingen rond de film, laat hij in het persbericht weten.

Reageren