Peter R. de Vries opgepakt in Libanon

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft in Libanon heel wat spannende uurtjes beleefd. Toen hij daar op zoek ging naar de verdachte van een oude moordzaak, werd hij gearresteerd.

Peter R. de Vries was voor zijn SBS-programma afgereisd naar Libanon. Hij zocht daar afgelopen weekend naar een Libanees die twintig jaar geleden in Rotterdam een moord zou hebben gepleegd. Uiteindelijk vond Peter de vermeende moordenaar voor zijn winkeltje. Toen de presentator hem confronteerde met zijn verleden, sloeg de stemming om.

Politiebureau
De veiligheidsdienst greep in en nam beide heren mee naar het politiebureau. Volgens Peter gaat het er in een Libanees politiebureau heel anders aan toe dan in Nederland. „Je begrijpt niet goed wat er allemaal aan de hand is. We spreken natuurlijk geen Arabisch en er gaat heel veel langs je heen. Er wordt heel opgewonden gesproken en je denkt: zijn ze nou boos? Wat is er aan de hand?” vertelt Peter R. de Vries aan de NOS. Op het bureau kwam Peter naast de voortvluchtige te zitten. „We mochten niks zeggen. Geen telefoons, niet roken, niet naar het toilet, niet praten. Dus dan kijk je elkaar wat fronsend aan.”

Vrije voeten
Na een paar uur was Peter R. de Vries weer op vrije voeten. De vermeende moordenaar bleef achter op het politiebureau. „Die kon ik nog wel even een blik toewerpen van ziezo, wij gaan naar buiten en jij zit hier nog.” De misdaadverslaggever heeft vertrouwen in de Libaneese politie en gaat er vanuit dat de verdachte nog wel even flink aan de tand wordt gevoeld.

De inmiddels beruchte uitzending rondom de vermeende moordenaar in Libanon is op 27 mei bij SBS 6 te zien.

 

 

 

Reageren