Peter R. de Vries veroordeeld

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is dinsdag veroordeeld voor het negeren van het politiebevel waardoor hij een aantal weken geleden in een Australische cel belandde. De straf valt mee: De Vries moet 200 dollar boete betalen, en 62,50 dollar proceskosten vergoeden. Een mogelijk contactverbod tussen De Vries en de door hem gezochte verdachte is van de baan, want De Vries bevindt zich niet meer in Australië.

Peter R. stond afgelopen augustus in het Australische Perth bij duikinstructeur Daniel Ross voor de deur omdat hij hem een aantal vragen wilde stellen over zijn vermeende betrokkenheid bij de dood van de 23-jarige Mariska Mast.

Moord
Ross was duikinstructeur in Honduras toen Mariska daar op vakantie ging en er de dood vond. Hij werd aangehouden, maar ook snel weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Hij ontvluchtte vervolgens het land, vertrok naar Australië en wordt sindsdien internationaal gezocht.

Toen Peter R. echter bij hem voor de deur stond, belde Ross de politie en beschuldigde Peter van huisvredebreuk. Peter R. mocht daarna niet meer bij Ross in de buurt komen, maar deed dat toch. Ross belde weer de politie, en Peter R. en een assistente werden gearresteerd. De arrestatie was wereldnieuws.

Contactverbod
Toen Peter R. weer vrijkwam, vertrok hij terug naar Nederland in afwachting van de rechtszaak over zijn 'misdaad'. Die werd aanvankelijk nog verdaagd, maar werd dinsdag dus toch gehouden.

Ross was eerder deze week nog naar de rechter gestapt om De Vries een contactverbod op te leggen, maar de rechter wees dit verzoek af omdat de misdaadverslaggever niet meer in Australië is. Mocht De Vries in de toekomst alsnog contact opnemen met Ross als hij weer in Australië is, kan alsnog een contactverbod worden uitgevaardigd, zo zei de rechter. Peter R. is dus gewaarschuwd.

Reageren