Peter R. over Lucia de B.

Naar aanleiding van de voorlopige vrijlating van Lucia de B. herhaalt SBS 6 dinsdag de reportage van Peter R. de Vries, die voor het eerst werd uitgezonden in 2006.

De Nederlandse Lucia de B. werd in 2003 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens de moord op zeven patiƫnten. Haar veroordeling is in de media altijd omstreden geweest; volgens sommige wetenschappers zou Lucia onterecht zijn veroordeeld.

Bewijsmateriaal
Uit de reportage van Peter R. de Vries, misdaadverslaggever blijkt dat veel belastend materiaal waarop Lucia is veroordeeld bij nader inzien behoorlijk blijkt te rammelen. Volgens Peter en zijn team is het Haagse Gerechtshof nogal creatief omgesprongen met het schrijven van het veroordelende arrest.

Onjuiste statistieken
Maar dat is nog niet alles: de misdaadverslaggever concludeert ook dat het Gerechtshof ondoorgrondelijke keuzes heeft gemaakt, bepaalde feiten selecteerde en andere juist bewust wegliet. Ook blijken de statistieken die Lucia’s betrokkenheid hadden moeten aantonen toch niet helemaal te kloppen.

Vrije voeten
Afgelopen woensdag werd Lucia de B. tijdelijk op vrije voeten gesteld. De levenslange gevangenisstraf van de Haagse verpleegkundige wordt drie maanden onderbroken. Daarna wordt bekeken of er reden is om deze periode te verlengen.

De speciale aflevering van Peter R. de Vries, misdaadverslaggever is dinsdagavond te zien om 21.30 uur op SBS 6.

Reageren