Peter van der Vorst helpt mensen die er een puinhoop van maken

Hamsteraars kunnen helemaal niets weggooien. Het gevolg is een huis met zo veel troep dat er niet meer in te leven is. Maar tatatatata.... gelukkig is daar Peter van der Vorst.

De beelden kennen we al van RTL 5 waar afgelopen jaar de realityserie Hoarders werd uitgezonden. Huizen die zo afgeladen waren dat de bewoners geen leven meer hebben. Letterlijk elk plekje van hun huis lag bezaaid met troep. Soms zelfs zo erg dat de bewoners over hun meterhoge troep naar de verschillende kamers moesten kruipen. Er kwam veel psychologische hulp aan te pas om de hamsteraars heel voorzichtig een deel weg te laten gooien zodat hun huis weer enigszins bewoonbaar werd.

Razendsnel
Peter van der Vorst schiet nu de Nederlandse hamsteraars te hulp. Die wordt ingeroepen door familie en vrienden. Hij probeert de daarna de verzamelaars zelf over te halen om mee te doen door middel van een videoboodschap en dan moeten ze er ook echt aan geloven. Van der Vorst komt langs met een psycholoog en een organizer en gaat razendsnel te werk.

Tien vrachtwagens
Binnen een paar dagen moet de troep al opgeruimd zijn. In de meeste gevallen zijn er wel tien vrachtwagens nodig om de in jaren opgebouwde hoeveelheid troep weg te krijgen. En dat leidt tot emotionele reacties van de bewoners. Na een paar weken gaat Van der Vorst terug om te kijken of het nieuwe leven bevalt.

De eerste uitzending van Mijn leven in puin is op dinsdag 17 januari om 21.30 uur op RTL 4.

Reageren