Peter van der Vorst schrikt van Henny Huisman

Peter van der Vorst is geschrokken van Henny Huisman en zijn claim dat hij drie jaar geleden al het idee voor Peters programma Gepest had bedacht.

Henny Huisman maakte in 2008 een proefaflevering genaamd Pestkoppen waarin gepeste mensen hun pesters van weleer weer troffen. Volgens Henny is dit identiek aan Peter van der Vorsts succesvolle serie Gepest.

In Boulevard reageerde Peter geschokt op de aantijgingen van de legendarische presentator. "Ik werd door allerlei websites en programma’s gebeld over wat Henny gezegd heeft. Ik schrok echt van wat hij allemaal zei. Het raakt echt kant noch wal. We hebben helemaal niets gejat“.

Henny Huisman deed zijn uitspraken in een interview met Nieuwe revu. In hetzelfde artikel claimt Huisman dat Peter heus wel weet van Pestkoppen, maar daar structureel over zwijgt. 

"Dat vond ik ook zo'n rare uitspraak. Toen de serie eenmaal liep, las ik ergens op een website dat er ooit een pilot was gemaakt voor de EO. Er worden zo veel pilots gemaakt. Ik ben Henny de afgelopen jaren geregeld tegengekomen en hem zelfs uitgebreid gesproken zonder dat er een woord over is gesproken. Ik wist niet dat de beste man er mee zat."

Daarnaast meent Peter dat Henny weinig recht van spreken heeft. "Het thema pesten is geen programma op zich. Het gaat er om hoe het programma in elkaar steekt, bijvoorbeeld de reconstructies en hoe je de ontmoetingen doet. Dát is wat een tv-format maakt."  

De rel heeft voor een vieze smaak in de mond gezorgd bij Van der Vorst, "Ik vind het een beetje onder de gordel van Henny. Had mij even gebeld. Ik heb vandaag al bij hem ingesproken om hem dit ook te zeggen, maar ik heb nog niets gehoord. Ik had wel respect voor hem altijd en dat is vandaag wel iets minder geworden." 

Reageren