Peter van der Vorst uitgeroepen tot Gay.nl tv-icoon van het jaar

Peter van der Vorst is door de leden van website Gay.nl uitgeroepen tot het roze tv-icoon van 2011.

Maar liefst 5000 leden lieten van zich horen tijdens de verkiezing. Peter liet andersgeaarde concurrenten als presentator Ewout Genemans en nieuwslezer Rik van de Westelaken achter zich.

Volgens Kristiaan Schimmel, hoofdredacteur van Gay.nl, heeft Peter gewonnen omdat hij: "Al jaren op tv en is zonder in negatieve zin op te vallen een zeer vertrouwd gezicht is geworden. Met zijn interviewstijl dwingt hij respect af, zowel van de kijker als van degene die hij interviewt. Het afgelopen jaar kwam hij publiekelijk op voor zijn principes en kreeg daarvoor veel waardering vanuit de gay community."

Homomoeder
Peters RTL 4-collega Patricia Paay is ook in de prijzen gevallen tijdens de Gay.nl-verkiezing. La Paay claimde de titel 'Homomoeder 2011' en versloeg daarmee met ruime marge Rita Verdonk en Marijke Helwegen.

Schimmel verklaart de winst van de 62-jarige diva door te wijzen op de centrale rol die ze dit jaar speelde in de botentocht tijdens de gay pride en het uitbrengen van haar roze single Gay sera sera.  

Meest irritant
De meest irritante roze tv-persoonlijkheid bleek ook een RTL-gezicht. Gio, de nieuwste aanwinst van Oh oh Cherso kon de bezoekers van Gay.nl het minst bekoren. 

Reageren