Philip Freriks presenteert De Slimste Mens

In België is het stil op straat wanneer de quiz De Slimste Mens wordt uitgezonden, Philip Freriks moet zorgen dat dat in Nederland straks ook het geval is. 

Hij presenteert vanaf 23 juli bij de NCRV zes weken lang het programma waarin dagelijks drie BN'ers met elkaar strijden om de titel 'De Slimste Mens'. Namen zijn nog niet bekend, maar de kandidaten moeten wel een beetje hersens hebben. Het zal dus gaan om politici, nieuwsmakers en andere BN'ers die wel eens een boek lezen. In België deed zelfs de premier mee, dus wie weet zien we Mark Rutte deze zomer ook nog terug in De Slimste Mens

Maarten van Rossem
Het is voor de kandidaten vooral zaak veel algemene kennis te hebben over alle mogelijke onderwerpen. Iedere aflevering valt de kandidaat met de minste punten af, de volgende dag komt er een nieuwe kandidaat voor terug. Philip Freriks hoeft het niet alleen te doen, hij krijgt hulp van historicus Maarten van Rossem, die uitleg geeft bij de antwoorden en (ongetwijfeld langdradig) commentaar geeft op de prestaties van de kandidaten. 

Linda de Mol
Het is niet de eerste keer dat De Slimste Mens naar Nederland komt. Eerder presenteerden Linda de Mol en Martijn Krabbé de quiz voor respectievelijk Talpa en RTL 4 onder de naam De Slimste, maar dat was met 400.000 kijkers geen overdonderend succes. 

Op 31 augustus moet 'De Slimste Mens' van Nederland bekend zijn. 

Reageren