Pia Dijkstra stopt bij AVRO

Pia Dijkstra stopt bij de AVRO. Het D66-Kamerlid en oud-presentatrice gaat zich volledig richten op haar plekje in de Tweede Kamer.

Dijkstra presenteerde voor de AVRO bekende gezondheidsprogramma's als Vinger Aan De Pols. Daardoor heeft ze veel ervaring opgedaan op het gebied van gezondheidszorg.

Plezier
"Als Tweede Kamerlid voor D66 met de zorg in mijn portefeuille wil ik me inzetten voor een gezondheidszorg van hoge kwaliteit", laat Dijkstra weten.

Ze denkt dat haar werk voor de AVRO erg relevant is voor haar nieuwe functie. "Met heel veel plezier heb ik jarenlang bij de publieke omroep gewerkt, waarvan de laatste tien jaar bij de AVRO. In programma’s als Vinger aan de Pols heb ik in die periode allerlei aspecten rond gezondheid en ziekte de revue kunnen laten passeren", zegt Pia.

Betrouwbaarheid
Uiteraard vindt de AVRO het jammer dat Dijkstra weggaat. "Ze heeft met haar kennis van de gezondheidszorg, haar betrokkenheid en betrouwbaarheid, als journalist en als persoon, een grote bijdrage geleverd aan het succes van deze AVRO-programma’s", zegt AVRO-directeur Willemijn Maas.

Maas gaat verder: "Het is prachtig dat zij deze kennis nu meeneemt naar de Tweede Kamer, om die als woordvoerder van D66 voor de gezondheidszorg in te zetten. We wensen haar daarbij al het mogelijke succes."

Reageren