Pien keert terug in Zeg 'ns aaa

7 April 2009 10:30 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Monique Rosier, de actrice achter Pien, keert zaterdag terug in Zeg 'ns aaa. Monique stopte in 1986 na vijf jaar in de serie te hebben gespeeld omdat ze verder wilde. Helaas liep de actrice door haar jarenlange eetprobleem helemaal vast. Nu krijgt ze opnieuw de kans om de periode bij Zeg 'ns aaa positief af te sluiten.

Monique: "Het werd een verwarrende tijd, maar ik heb me eruit gevochten. Ik speel weer in Zeg 'ns aaa. De cirkel is voor mij rond." De actrice was vroeger een meester in het verbergen van haar eetprobleem. Zelfs haar collega's wisten niet hoe erg zij er aan toe was: "Mijn collega’s zoals Hans Cornelissen en Carry Tefsen wisten niet hoezeer obsessie met eten mijn leven beheerste. Ik liep er ook niet mee te koop; ik was immers die succesvolle actrice die Pien speelde…"

Bevrijd
Nu staat Monique weer als Pien op de set van Zeg 'ns aaa, maar deze keer zonder te lijden aan een eetverslaving. "Voor het eerst heb ik ervaren hoe het is om Pien te spelen, zonder dat mijn eetverslaving mijn gedachten beheerste. Ik ben bevrijd. Alle puzzelstukjes zijn op hun plek gevallen." Pien is zaterdag weer te zien in de comedyserie.

Vertrouwd
"Ik was blij verrast toen ik werd gevraagd om terug te komen. Ik hoefde er niet lang over na te denken, want Pien is onlosmakelijk met mij verbonden. Kort daarop ging de telefoon. Het was Hans Cornelissen, met wie ik al jaren bevriend ben. Hij zei: 'Hallo schat, wat leuk dat je meedoet!' Het voelde meteen weer vertrouwd."

Zeg 'ns aaa is iedere zaterdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Extra
- Lees meer artikelen op Televizier.nl!

Pien is back! Wat vind jij van dit personage en wie zou je nog meer terug willen zien in de serie? Reageer!

Meer over