Pieter Jan Hagens naar Buitenhof

Presentator Pieter Jan Hagens treedt namens de AVRO toe tot het presentatieteam van het wekelijkse debat- en discussieprogramma Buitenhof, dat komend seizoen geproduceerd wordt door de AVRO, VPRO en VARA.

Hagens neemt met ingang van het nieuwe seizoen de rol van Jeroen Smits (NPS) over en presenteert het programma afwisselend met Clairy Polak (VARA) en Peter van Ingen (VPRO).

Pieter Jan Hagens presenteert al jaren journalistieke radio- en televisieprogramma s bij de AVRO. Op dit moment zijn dat de actualiteitenrubriek EenVandaag en het medische programma Missers. Eerder was Hagens ook al te zien als presentator van het programma Wie Is De Mol.

Ervaren
Algemeen Directeur Willemijn Maas over de participatie van de AVRO en de rol van Pieter Jan in Buitenhof: “De AVRO focust zich naast kunst en cultuur ook op opinie en debat. We zijn verheugd dat we samen met de VPRO en de VARA gestalte kunnen geven aan dit langstlopende opinie- en debatprogramma op de Nederlandse televisie."

En: "Pieter Jan is een sympathieke, professionele presentator, maar vooral een ervaren journalist die altijd de juiste vragen stelt en een pittige discussie niet uit de weg gaat. Een programma als Buitenhof met interviews, opinies en debatten op het gebied van politiek, wetenschap en cultuur is hem dan ook op het lijf geschreven.”

Reageren