Pikt SBS domeinnaam in?

Deze week kondigde RTL het nieuwe programma Mijn naam is Michael aan. Met deze show lijkt een nieuwe televisieoorlog te zijn losgebarsten: concurrent SBS kwam namelijk vorige maand met het soortgelijke Move like Michael Jackson en heeft nu de domeinnaam mijnnaamismichael.nl voor RTL weggekaapt.

Volgens een SBS-woordvoerder is er echter sprake van een vriendendienst, want RTL zou vergeten zijn om de domeinnaam te registreren.

Vergeten
"Wij hoorden van de plannen en kwamen erachter dat RTL was vergeten de url vast te leggen, daarom hebben wij dat voor hen gedaan", aldus de SBS persvoorlichter tegen Showbz.nl.

Of RTL ook echt iets met deze domeinnaam gaat doen is nog maar de vraag, want vooralsnog loopt alle communicatie over het programma via de site van de zender.

Gestolen
In Mijn naam is Michael gaat RTL samen met het Belgische VTM op zoek naar hoofdrolspelers voor een nieuwe musical van Albert Verlinde. Het programma vertoont veel gelijkenissen met het vorige maand aangekondigde Move like Michael Jackson van SBS, waarin de beste imitator van de King of Pop wordt gezocht.

Presentatrice Nicolette van Dam ontkende maandag in RTL Boulevard dat het idee is gestolen: "Sinds de dood van Michael Jackson is hij nóg meer in the picture. Dit speelt al maanden en dat ze het bij SBS het eerder aangekondigd hebben, heeft er niks mee te maken."

IJsdansshow
Het is niet de eerste keer dat de zenders met soortgelijke programma's komen: drie jaar geleden ging de strijd tussen Sterren dansen op het ijs en Dancing on ice. SBS haalde destijds de hoogste kijkcijfers, waardoor RTL besloot hun ijsdansshow naar een andere dag te verplaatsen.

SBS heeft ervoor gekozen om Move like Michael Jackson in het voorjaar op zaterdagavond uit te zenden en hoopt dat de concurrent kiest voor een andere dag. Bij RTL is de uitzenddag echter nog niet bekend: het is dus nog de vraag of de ijsdansoorlog uit 2006 een staartje krijgt...

Reageren