Pipo de Clown wordt een Belg

Studio 100, de Vlaamse mediagigant achter onder meer K3 en Samson & Gert, heeft de rechten van de jeugdserie Pipo de Clown overgenomen van Belinda Meuldijk, de huidige eigenaresse van de rechten. Dat is vrijdag bekend geworden in De Telegraaf.

Een woordvoerder van Studio 100 heeft het bericht bevestigd. Het bedrijf gaat onder meer een nieuwe serie Pipo de Clown En Mammaloe maken.

Fans hoeven niet bang te zijn dat Pipo onherkenbaar verandert: ''De bewaking van de karakters blijft bij onze stichting'', aldus Meuldijk in De Telegraaf. ''Maar Studio 100 gaat zich met zijn expertise buigen over nieuwe avonturen van Pipo.''

Wel neemt Meuldijk deel aan een creatief team dat gaat nadenken over nieuwe producties rond de clown. Zo komt er in ieder geval dus een nieuwe tv-serie van de clown; Meuldijk werkt zelfs al aan een scenario.

Pipo de Clown en Mammaloe
Pipo werd bekend door de televisieserie die tussen 1958 en 1980 op de Nederlandse televisie werd uitgezonden.

De clown werd destijds nog gespeeld door acteur Cor Witschge. Scenarioschrijver Wim Meuldijk, de vader van Belinda, bedacht de serie op verzoek van de VARA omdat die omroep op zoek was naar leuke kinderseries. Van Pipo de Clown maakte hij ook boeken en verhalen.

Succes
Pipo bleek zo'n groot succes dat er in totaal 700 afleveringen werden gemaakt. Omdat de serie maar liefst 22 jaar op tv was, groeiden hele generaties kinderen met de clown en Mamaloe en Klukkluk op. Daardoor werden uitdrukkingen als 'Sapperdeflap' gemeengoed.

In 2003 verscheen de film Pipo en de P.P. Parelridder in de bioscoop, geproduceerd door Endemol. Wim Meuldijk schreef daarvoor het scenario. Niet veel later overleed hij, in 2007, op 85-jarige leeftijd.

Reageren