Plannen voor een realityserie over pioniers op Mars

Het Nederlandse bedrijf Mars One heeft plannen voor een realityserie à la Big Brother over de reis van de eerste kolonisten naar de planeet Mars. 

Het plan is om binnen een paar jaar een talentenjacht voor astronauten te organiseren. Tv-kijkers mogen bepalen welke astronauten richting de Rode Planeet afgeschoten worden. Duizend liefhebbers hebben zich reeds aangemeld. 

Mars One

Het is de bedoeling van Mars One om in 2023 een kolonie te hebben op Mars, betaald uit de opbrengsten van de realityserie. Er is 6 miljard dollar nodig voor een kolonie. 

Paul Römer

Het bedrijf wil de Marspioniers 24 uur per dag filmen en verwacht daarna binnen te lopen met de verkoop van de tv-rechten wereldwijd. Big Brother-bedenker Paul Römer helpt het bedrijf. 

Enkele reis

Voor de kolonisten is er wel een grote 'maar' verbonden aan het avontuur. De reis naar Mars wordt hoogstwaarschijnlijk een enkele, ze zullen hun hele leven op de planeet slijten. Terugreizen naar de aarde is onmogelijk, behalve als de austronauten een raketbasis op Mars maken. Reageren