Platina voor Ralf Mackenbach

Ralf Mackenbach, winnaar van het Junior Songfestival 2009, heeft zondagmiddag samen met de andere finalisten van het programma een platina plaat in ontvangst mogen nemen. De cd die hoorde bij de 2009-editie van het programma ging meer dan 50.000 keer over de toonbank.

Marissa, de winnares van het Junior Songfestival 2008, reikte de platina plaat uit in het Singer Theater in Laren.

Ralf, Eva N, Bram, Isaura, Arletta, Eva L, Raigny, Cheyenne & Mayleen, Anne en Carlijn & Merle waren daar aanwezig om op te treden tijdens de audities van het Junior Songfestival 2010.

Junior Songfestival 2010
Vorige week werd tijdens een voorzingdag een selectie van 30 kinderen gemaakt, uit in totaal meer dan 1500 aanmeldingen. Via het internet kon er afgelopen week gestemd worden op liedjes die de audities niet meteen gehaald hadden. De wildcardwinnaar kon daardoor alsnog vanmiddag auditie doen. De 31 gelukkigen streden daardoor zondag voor een plek in het programma.

Aan de driekoppige jury, bestaande uit Tjeerd van Zanen (muziekproducer), Tjeerd Oosterhuis (muziekproducer) en Lucia Marthas (choreograaf), brachten de kandidaten een zelfgeschreven liedje ten gehore. Nu is het aan de jury om te beslissen welke kandidaten door gaan naar de liveshows van het AVRO Junior Songfestival.

Niet alleen voor de deelnemers was het een spannende middag; AVRO-gezicht Ewout Genemans (foto) startte vandaag als nieuwe presentator voor het AVRO Junior Songfestival. Hij volgt Sipke Jan Bousema op.

Reageren