Playlist voor opening Olympische Spelen lekt uit

17 juni 2012 16:31 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De openingsceremonie van de Olympische Zomerspelen in Londen belooft een bonte mix van nieuwe en oude muziek te worden. De 86-nummers lange playlist is een dikke maand voor het evenement uitgelekt. 

De 27 miljoen pond kostende openingsceremonie is het geesteskind van regisseur Danny Boyle, bekend van films als Trainspotting, 28 Days Later en het Oscarwinnende Slum Dog Millionaire

Opmerkelijke keuzes
Hij heeft de nummers speciaal geselecteerd om een bloemlezing te geven van iconische Britse hits. Naast klassiekers als de Beatles ontbreken hedendaagse toppers als Adele en wijlen Amy Winehouse niet. De 86 nummers zijn aan elkaar gemixed in de Abbey Road studio door dj duo Underworld. De lijst bevat ook opmerkelijke keuzes, zo komen onder meer de themesongs van tv-series als Dr. Who, Coronation Street en Monty Python voorbij.

Aanstootgevende Sex Pistols
Daarnaast staat er een aantal potentieel gênante liedjes op de verlanglijst van Boyle, zoals Relax (don't do it) van Frankie Goes To Hollywood. In 1984 weigerde de BBC het nummer te draaien omdat het te aanstootgevend zou zijn. Maar ook God Save The Queen van The Sex Pistols heeft de lijst gehaald. Deze punkrock klassieker uit 1977 is een vurige protestsong tegen de monarchie met teksten als "God save the queen / she ain't no human being" (God beware de koningin, ze is geen mens).

En dat terwijl koningin Elizabeth hoogstpersoonlijk aanwezig is om de Olympische Spelen te openen. 

  

Meer over