Poetin bezoekt arena Songfestival

Hoog bezoek voor het internationale liedjesfestijn: de Russische premier Vladimir Poetin heeft zaterdag een kijkje genomen bij de voorbereidingen voor het Eurovisie Songfestival in Moskou. Donderdag zijn De Toppers aan de beurt!

De Olympiyski Arena in de Russische hoofdstad is volgende week het decor voor het festival.

Media-aandacht
De premier liet zich rondleiden door het gigantische perscentrum van de arena en liep een rondje door de grote zaal, die tijdens het evenement plaats biedt aan 16.000 mensen.

Vladimir nam er poolshoogte op uitnodiging van de Russische omroep Channel One, die dit jaar het feest organiseert. Zijn komt was wereldwijd nieuws: natuurlijk omdat de finale van de zangwedstrijd al over één week plaats vindt.

Wanneer is het songfestival?
Dit jaar zijn er twee halve finales voor het ESF, te weten op dinsdag 12 en donderdag 14 mei. De grote finale vindt plaats op zaterdag 16 mei.

Halve finales
De Toppers vertegenwoordigen Nederland op 14 mei in de tweede halve finale. Gordon, René Froger en Jeroen van der Boom nemen het dan op tegen Slovenië, Denemarken, Azerbeidzjan, Letland, Hongarije, Servië, Noorwegen, Oekraïne, Griekenland, Litouwen, Polen, Kroatië, Estland, Moldavië, Cyprus, Ierland, Slowakije en Albanië.

In de eerste halve finale nemen Bosnië /Herzegovina, Zweden, Israël, België, Andorra, Tsjechië, Montenegro, IJsland, Georgië, Bulgarije, Portugal, Zwitserland, Macedonië, Finland, Wit-Rusland, Turkije, Roemenië, Malta en Armenië het tegen elkaar op.

Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en Duitsland hoeven nooit deel te nemen aan een halve finale. Zij plaatsen zich elk jaar automatisch voor de finale van het liedjesevenement omdat zij de grootste financiële bijdrage aan het feestje leveren.

Extra:
- Geef je mening op het forum: wat vind je van de songfestivalliedjes? >>
- Praat op het forum mee over De Toppers >>
- Joep van Deudekom gaf in zijn column al zijn mening over Shine >>
- Al het tv-nieuws op Televizier.nl >>
De grootste tv-community
Leden kunnen hier inloggen om te reageren. Nog geen lid van Televizier.nl? Het is gratis en je krijgt er veel voor terug. Hier kun je je snel aanmelden!

Reageer!
Wat vind jij van Shine? En van het Eurovisie Songfestival? Gaan we winnen?

Reageren