Politie neemt het op tegen monsters in Grimm

Hollywood loopt warm voor bovennatuurlijke wezens. Films en series met vampiers, weerwolven en zelfs zombies doen het erg goed.

De makers van de oude tv-successen Buffy the vampire slayer en Angel zagen hun kans schoon en bedachten het bij vlagen lekker spannende Grimm.

Enge momenten

Het heeft de opzet van een gewone politieserie, maar dan volgestopt met rare wezens en enge momenten. Politieagent Nick Burkhardt denkt dat hij langzaam gek wordt. Op het eerste gezicht gewone mensen veranderen voor zijn ogen in allerlei enge verschijningen. Van zijn partner Hank hoeft hij geen steun te verwachten, want die ziet niets. Gelukkig krijgt Nick wel hulp van Monroe, die kan veranderen in een soort weerwolf als hij kwaad is. Het blijkt dat Nick een Grimm is, een groep jagers die al eeuwenlang monsters verdelgen.

Roodkapje en de boze wolf

De eerste aflevering is meteen goed en zet de toon voor de rest van de serie. Een jonge studente, die door het bos van Portland jogt, wordt op gruwelijke wijze vermoord. Verwijzingen naar het sprookje van Roodkapje en de boze wolf zijn gemakkelijk te ontdekken, maar verder is er werkelijk niets kinderachtigs aan deze start.

Reageren