Politie verbiedt klungelige agent Tygo in Dokter Tinus

15 Maart 2013 11:02 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Tygo Gernandt speelde een nogal sukkelige agent in Dokter Tinus. De Nationale Politie vindt dat een grove belediging van het ambt. 

De politie verbiedt het gebruik van hun logo en uniform voor het tweede seizoen van Dokter Tinus. “De politie herkent zich niet in het beeld dat er wordt neergezet. Het is niet de bedoeling dat wij in producties onderuit gehaald worden”, liet de Nationale Politie weten aan regisseur Pollo de Pimentel. “Wij zijn te vergelijken met een A-merk”.

Een passende oplossing

De regisseur bedacht een passende oplossing; “Wij hebben een nieuw politielogo verzonnen en de acteurs dragen nu uniformen van voor 1992, waar geen rechten aan zijn verbonden”, vertelt Pollo aan het NRC. Tygo loopt dus voortaan rond in een nepuniform. Ook zullen er in de serie geen politieautos gebruikt worden, misschien gaat Tycho wel fietsen?

Regisseur Pollo snapt er niks van

Pollo snapt niet waar de politie zich druk om maakt. “Hij is inderdaad een sukkeltje, maar dat past nou eenmaal bij de serie”, stelt hij. “Als Tygo nou een corrupte agent speelde die drugs gebruikt en de regels aan zijn laars lapt, kon ik het nog wel begrijpen. Maar Ken is de goedheid zelve.”

De opnames van het nieuwe seizoen van Dokter Tinus zijn in volle gang en duren tot eind juli.

 

Meer over