Poll | Je favoriete Journaallezeres?

Er staat een nieuwe poll op de forumpagina van Televizier.nl! Dit maal willen we van je weten welke (voormalige) nieuwslezeres van het NOS Journaal jouw favoriet is (of was).

Toen in 1956 het eerste journaal werd uitgezonden op tv, kwam er geen presentator aan te pas. De onderwerpen in het NTS-journaal werden van elkaar gescheiden door een 'buffertje' en de enige persoonlijke noot was een stem die commentaar gaf bij de beelden.

Nieuwslezer(es)
Een jaar na de oprichting verscheen de eerste nieuwslezer/verslaggever in beeld. Maar het duurde nog bijna tien jaar voordat de eerste vrouwelijke nieuwslezer haar opwachting maakte.

Het Journaal kende daarna in de loop der jaren veel dames die de Nederlandse bevolking op de hoogte hielden van het laatste nieuws. Maar wie is of was jouw favoriet?

Wat is jouw favoriet?
Ben je van het type Sacha de Boer? Of meer Noraly Beyer? En wie kent Eugenie Herlaar en Noortje van Oostveen nog? Marga van Praag zal iedereen zich nog wel kunnen herinneren. Wat te denken van Journaalkoningin Henny Stoel? En na 'boobies' wereldberoemd in Nederland: Eva Jinek... wie wordt het? Stem op de poll!

Reageren