Popstars begint op 9 juli

Popstars gaat op 9 juli weer van start. Normaal gesproken begint de talentenjacht pas veel later, omdat de vakantie meestal niet de tijd is met de hoogste kijkcijfers.

Een woordvoerster legt uit waarom. "Dit om alle families die dit jaar niet op vakantie gaan of die vakantie in eigen land vieren te verzekeren van gezellige tv-avonden op de vrijdag."

Deskundigheid
De afgelopen weken waren de audities voor Popstars in volle gang. Duidelijk werd dat er niet veel gaat veranderen ten opzichte van vorig seizoen: Gerard Joling en Nance zijn zoals gewoonlijk de presentatoren, Henkjan Smits de juryvoorzitter.

Smits laat weten: "Dit jaar hebben we echt een uniek samengestelde en een elkaar goed aanvullende jury met deskundigheid uit alle disciplines van het vak."

Trots
Een van die 'elkaar goed aanvullende juryleden' wordt dit jaar Marc Marie Huijbregts. "Het is een beetje een droom die uitkomt, in een grote show met toeters en bellen en met mezelf", zegt de cabaretier.

Ook Simone Walraven is nieuw in de jury. Zij vertelt: "De kracht van deze jury is dat we vier totaal verschillende mensen zijn, met hele uiteenlopende muzikale achtergronden. Zo krijgen alle kandidaten een eerlijke kans."

Natuurlijk keert ook oudgediende Maurice Wijnen gewoon weer terug in de jury. "Popstars is voor talloze gezinnen een vast ijkpunt op de vrijdagavond geworden", zegt hij. "Ik ben trots om met onze zeer deskundige nieuwe jurycollega’s opnieuw deel uit te maken van een programma dat zich onderscheidt door talent van letterlijk alle leeftijden, de breedste muziekkeuze, warmte, kwaliteit én entertainmentwaarde voor de hele familie."

Reageren