Popstars: De finale

De afgelopen maanden waren zenuwslopend voor de tien finalisten van Popstars. In augustus stonden ze voor het eerst voor juryleden Henkjan Smits, Patricia Paaij en Maurice Wijnen. Dit was het begin van een lange reeks van audities en live-optredens. Voor vier kandidaten begint het echte werk pas vanaf vanavond, want zij gaan een nieuwe popgroep vormen.

Vooraf aan de eerste liveshow had jurylid Maurice Wijnen al een duidelijk beeld waaraan de toekomstige band moest voldoen. Maurice: ''De groep die wij kiezen moet origineel zijn en iets toevoegen aan de bestaande muziekmarkt. Ik denk dat je juist die originaliteit nodig hebt om te kunnen overleven in deze business. Anders val je niet op.''

Vals
Dat was precies wat de zangers en zangeressen vanaf de eerste liveshow deden: opvallen. Helaas niet altijd positief. Zo zong de 21-jarige Nathalie tijdens haar eerste live-optreden vanaf de eerste tot de laatste noot zó vals dat de jury haar tot de grond toe afbrandde.

De finale
Maar we waren als kijker ook getuigen van tranen van ontroering, vreugde en opluchting. Vanavond vindt de grote ontknoping van Popstars plaats en er zal zeker weer gehuild worden. De vraag is alleen bij wie er tranen van verdriet gaan vloeien en bij wie tranen van uitzinnige vreugde.

Reageren