Popstars slachtoffer zakelijk leiders

Het programma Popstars is slachtoffer geworden van de zakelijk leiders achter SBS. Dat denkt in ieder geval tv-producent John de Mol. Maar áls SBS ooit te koop staat, neemt John in ieder geval een kijkje.

"SBS Nederland is de laatste jaren onder druk gezet door de leiding ‘hogerop’ om elk dubbeltje winst er uit te halen. Daardoor ga je met programma's rekken tot ze verwateren”, is de theorie van De Mol over het almaar dalende kijkcijferaantal van talentenjacht Popstars.

Tijd
“Niemand zit te wachten op 37 weken televisie waarvan er in de helft niets gebeurd”, zo vertelde de producent van The Voice Of Holland afgelopen week tegen Televizier.nl.

Er is echter hoop: “De huidige leiding kan met meer vrijheid dit schip leiden, maar het gaat tijd kosten om de kijker terug te winnen", zo voegde hij aan zijn relaas toe.

Overname?
Over het gerucht dat John de Mol de Nederlandse tak van SBS zou willen kopen, was hij duidelijk: "Je kunt pas een huis kopen als er een te koop bord staat. Als de kans komt, ga ik er zeker naar kijken."

Reageren