Popstars zet publiek in

Nadat eerder deze week de RTL-talentenjacht The Voice al aangaf alleen op zoek te gaan naar 'echt talent', introduceert nu ook Popstars een nieuw element om alleen de crème de la crème van de kandidaten over te houden: een publieksjury.

In de eerste twee vervolgrondes van Popstars, die vanaf komend weekend op tv zijn, moeten de tweehonderd beste auditanten hetzelfde nummer in zowel chorus line als in groepsformaties zingen. Zingen ze vals, dan worden ze door de jury linea recta naar huis gestuurd.

Publiek in actie
Na deze twee rondes staan de honderd overgebleven kandidaten er alleen voor. Tijdens een solo-optreden moeten de deelnemers de jury én het publiek zien te overtuigen van hun individuele zangkwaliteiten.

De honderden publieksleden vormen samen een extra jurylid. Het publiek neemt een besluit middels het stemkastje.

Jury vs publiek
Natuurlijk beschikken ook Popstars-juryleden Henkjan Smits, Marc-Marie Huijbregts, Simone Walraven en Maurice Wijnen zoals gewoonlijk over een rode knop gedurende de voorrondes. Zij gebruiken hun knop ook nog steeds als de deelnemer onder de maat presteert.

Als het publiek wel positief is dan is de kans aanwezig dat de jury met het publiek meegaat en de deelnemer alsnog doorlaat naar de volgende ronde.

Reageren