Popsterren zingen voor koningin Elizabeth

Die Engelsen weten wel hoe ze een feestje moeten vieren. Omdat koningin Elizabeth 60 jaar op de troon zit, krijgt de hele wereld een concert cadeau.

Dit weekend vieren de Britten dat hun koningin Elizabeth (86) officieel zestig jaar op de troon zit, en vanavond wordt de hele wereld getrakteerd op een liveregistratie van een concert voor Buckingham Palace. Take That-zanger Gary Barlow heeft gezorgd voor een prachtige line-up bestaande uit voornamelijk Britse artiesten, die decennia aan (pop)muziek vertegenwoordigen.

Paul, Stevie en Kylie
Zo gaan Paul McCartney, Elton John, Stevie Wonder, Robbie Williams, Madness en Kylie Minogue ­zingen. Evenals nieuwkomers Jessie J, de klassieke pianist Lang Lang en Ed Sheeran. De Britse prinsen William & Harry hebben, zo wordt gefluisterd, ook gevraagd om Adele. Of zij komt, is nog een verrassing. Tussen de optredens door wordt het publiek vermaakt door cabaretiers.

Het weer
En terwijl het gisteren nog met bakken uit de hemel kwam tijdens de botenparade over de Thames in de Britse hoofdstad, ziet het weer er voor vanavond rooskleurig uit. Het is droog!

Op de foto staat een 'artist impression' van hoe het er uit gaat zien vanavond

 

Reageren