Portia wil DeGeneres heten

Portia de Rossi wil Portia DeGeneres gaan heten. Portia en haar vrouw Ellen, de talkshowhost en ex-jurylid van American Idol, trouwden twee jaar geleden.

Het is de tweede naamsverandering voor De Rossi. Ze werd geboren als Amanda Lee Rogers, maar nam op haar vijftiende de naam Portia de Rossi aan omdat het meer Europees klonk. Portia zag Europa als stijlvoller dan Amerika.

Verloving
Portia en Ellen kregen in 2004 een relatie. Toen in 2008 het verbod op het homohuwelijk in de Amerikaanse staat California werd opgeheven, maakten de twee hun verloving bekend in The Ellen DeGeneres Show. Drie maanden later trouwden ze.

In een referendum in California eind 2008 werd het homohuwelijk weer verboden. Vorige week oordeelde de rechter dat dat discriminatie is, en werd bekend dat het verbod voor de tweede keer wordt opgeheven.

Officieel
"De aanvraagster neemt de achternaam van haar echtgenote aan", stond te lezen in een rechtbankdocument waarop entertainmentwebsite TMZ de hand had weten te leggen. Daarmee lijkt het nu officieel dat Portia DeGeneres gaat heten.

Reageren