PowNews krijgt wekelijkse show in plaats van dagelijkse

22 april 2014 14:27 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

PowNews bracht tot nu toe een dagelijkse show op televisie, maar dat zal vanaf 2015 veranderen. De actualiteitenrubriek komt dan nog maar één keer per week op televisie.

PowNed-zenderbaas Dominique Weesie liet weten aan The Post Online dat het na 600 afleveringen wel weer mooi geweest is met de dagelijkse uitzending. “Na 600 afleveringen zaten we gevangen in ons eigen succes. 80 procent van het budget gaat op aan de dagelijkse nieuwsuitzendingen. We gaan nu drie kwartier Pownews maken op donderdagavond, even na 9 uur.“

Geld

De maatregel wordt dus getroffen om geld te besparen: “We konden naast Pownews altijd nog een paar losse programma’s maken, zoals de talkshow op Ibiza, maar dan was het geld wel op.”

Niet linksig

Over de vorm en inhoud van de nieuwe talkshow wil Dominique Weesie nog niet veel zeggen. “Het wordt in ieder geval niet linksig en anders dan de bestaande praatprogramma's”, aldus de omroepdirecteur.

De PowNews-verslaggevers staan bekend om hun harde manier van interviewen die soms voor de verslaggevers niet zulke fijne gevolgen heeft. Zo werd verslaggever Danny Ghosen gearresteerd door de Russische ambassade. Hij ondervond een andere keer letterlijk aan den lijve dat ondervraagden er soms helemaal klaar mee zijn.

Meer over